FAQ

Splošni napotki za tekmovalce

Prijave bodo možne prek spleta (online prijave do 26.03.2018) in na Luži, zato vam svetujemo, da pridete zgodaj, če si hočete zagotoviti nastop na Luži.

Poleg plačila štartnine morate nositi tudi zaščitno čelado. Prav tako je obvezno veljavno zdravstveno zavarovanje. Ostala zaščita po lastnih željah in potrebah.

Pod izvirnim outfitom je ponavadi nepogrešljiv neopren / wetsuit / drysuit / kitova mast itd, da se zavarujete pred hladno vodo.

Obvezno prinesite dovolj rezervnih oblačil in predvsem obutve, da boste z nami lahko uživali tudi po zaključku tekmovanja.

Luža poteka od petka do nedelje, zato planirajte daljšo odsotnost od doma ter zadostne količine hrane, tekočine in denarja, da boste preživeli najbolj nepozaben vikend zimske sezone v odlični družbi in dobrem počutju.

Kje bo Luža?

Legendarna Luža bo (kot vsa leta) v Tihi dolini na Krvavcu. Tiha dolina je na spodnji postaji dvosedežnice Njivice, ob tunelu, na Plaži, na cilju proge 18, na vrhu štirisedežnice Ror…skratka tam, kjer je Luža vedno bila. V pomoč še GPS koordinate: N 46°18`04.9“ E 14°31`36.8“.

Kdo lahko tekmuje na Luži?

Na Luži lahko tekmujete vsi, ki se upate spopasti s 25-metrskim bazenom ledeno hladne vode in številnimi sotekmovalci. Pogoj za pristop k tekmovanju je starost med 7-70 let (dopolnjena na dan dogodka), uporaba zaščitne čelade, plačilo štartnine ter veljavno zdravstveno zavarovanje. Mlajši od 18 let morajo imeti na prijavnici obvezno podpis staršev, skrbnika oz. odgovornega polnoletnega spremljevalca.

Kako se lahko prijavim na tekmovanje?

Predprijave oz. online prijave bodo odprte do  26.03.2018 oz do zapolnitve kvote 70 tekmovalcev. Veljavna prijava je pravilno izpolnjena prijava in nakazilo štartnine do  26.03.2018 na račun društva (referenca v obrazcu). Če štartnina ni plačana, se predprijave ne upošteva in se morate ponovno prijaviti na dogodku. Prijave bodo potekale v  petek 30.04.2018 (13.00 – 15.00) in soboto  31.03.2018 (09.00 – 11.00) pred hotelom Krvavec na Plaži. Lahko se prijavite katerikoli dan, vendar je število tekmovalcev OMEJENO!

Štartnina za preprijave znaša 20 EUR, na ogledu oz na dan dogodka pa 25 EUR (plačilo le v gotovini). Svetujemo vam, da si zagotovite mesto med tekmovalci in se prijavite prek spleta oz se nam pridružite že v petek na ogledu. Prisotnost na ogledu NI pogoj za nastop, je pa priporočljiva.
Vračilo denarja predprijav oz prijav zaradi morebitne neudeležbe ni mogoče. Sredstva bomo podarili v dobrodelne namene.

V ceno ni vključena vozovnica za gondolo in sedežnico. Za tekmovalce bo na dan dogodka na voljo po posebni ceni. Nakup vozovnice opravite na spodnji blagajni RTC Krvavec

PRIJAVNICA in IZJAVA ZA MLADOLETNE

Ali lahko pred nastopom preizkusim skok, bazen..?

Vsem tekmovalcem priporočamo, da se udeležijo uradnega ogleda v petek (glej program), kjer bodo lahko preizkusili objekt, si določili primerno zaletišče in se pripravili na tekmo. Po večletnih izkušnjah lahko potrdimo, da se je ogled prisotnim tekmovalcem obrestoval. Če mislite, da za vas ogledu ni potreben, pričakujemo vaš suveren nastop na Luži.

Kako naj se opremim za nastop na Luži?

Za nastop na Luži potrebuje predvsem veliko poguma in dobre volje. Poleg obvezne zaščitne čelade vam svetujemo, da si nadanete tudi neopren, wetsuit oz. si omislite druge oblike ogrevanja telesa. POZOR, sodniki ocenjujejo tudi izgled! Vendar naj vaš kreativen izgled ne postane ovira pri nastopu, predvsem glede varnosti. Tekmovanje je družabnega tipa, zato je vaše zdravje in veselje na prvem mestu.

Ali obstajajo kategorije tekmovalcev?

Poleg osnovne delitve na smučarje in bordarje (M, Ž, JR), obstajajo številne kategorije, v katerih se lahko pomerite: Luža trik, Luža ride, Luža WTF, Luža NLP, Mr in Miss Luža, Luža team, Luža look, Luža splash…za kakšno kategorijo pa dobimo inspiracijo kar med tekmo, tako da imate veliko možnosti za uvrstitev med zmagovalce.

Kaj je dober trik, kaj je atraktiven izgled, kaj se ocenjuje?

Poudarek je na uspešno izvedenem triku, ki ga morate tudi suvereno odpeljati, in varnosti. Ne preizkušajte novih trikov na Luži- temu je namenjen snežni park v bližini. Če vam morda trik ni najbolje uspel, pri tem pa ste atraktivno poleteli oz se izkazali s svojim izgledom, imate možnosti za uvrstitev v finale oz zmago v kategoriji Best look, naj padec, itd. Za naj padec je samo ena nagrada, za najboljši trik oz ride vsaj štiri. Atraktiven izgled prepuščamo vaši domišljiji.

Format tekmovanja?

Tekmovanje bo potekalo v dveh delih. Prvi nastop bo omogočen vsem prijavljenim, ki bodo plačali štartnino, prevzeli štartno številko in ustrezali varnostnim zahtevam tekmovanja. Na podlagi vašega nastopa, umetniškega vtisa in potenciala za dober trik se sodniki odločijo, ali vam dajo možnost za nastop v finalu: DA/NE.

V finalu se bodo pomerili le najboljši v kategoriji Luža trik in Luža ride po sistemu točkovanja. Luža look, Mr in Miss ter druge kategorije bodo izbrani že po prvi vožnji.

POZOR: glas publike lahko prepriča sodnike, da vas vseeno uvrstijo v finale, zato se splača s seboj pripeljati ekipo prijateljev in zvestih navijačev, ki vas bodo spodbujali in vam morda zagotovili možnost ponovnega nastopa. Zadnja beseda pa je vedno na strani sodnikov in je dokončna.

Kaj pa nagrade?

Tekmovanje na Luži je v osnovi družabno naravnano. Pomembno je biti zraven, ustvarjati zgodbo in se imeti DOBR. Seveda pa bomo s pomočjo sponzorjev poskrbeli tudi za mamljive nagrade in številne zadovoljne obraze. Nagrad samih ni mogoče zamenjati za denar oz druge rekvizite. Če pa si neizmerno želite prav tisti zgornji del bikini kopalk, ki jih je dobila vaša sonagrajenka, pa se lahko dogovorita za medsebojno izmenjavo.

Skupinski nastop?

Tudi individualni športi kot so smučanje in bordanje so bolj zabavni v družbi prijateljev. Na Luži smo že imeli nekaj nastopov v tandemu in tudi kvartetu. Pogoj je, da ste pri izvedbi suvereni ter ne ogrožate sebe, sotekmovalcev in ostalih prisotnih na Luži. Prilagodite nastop zmožnostim najšibkejšega v skupini, pa bo za vse zabavno in atraktivno. Vsekakor pa morate svoj nastop potrenirati pred tekmovanjem.

Drugi rekviziti in pripomočki za spust?

Poleg klasičnih nastopov na smučeh in bordih se lahko odločite tudi za drug pripomoček. Pogoj je, da ni na mehanski pogon, ni večji od širine luže (cca 8m), omogoča varno izvedbo skoka, ter varno upravljanje- torej da lahko z njim zavijate ter se na koncu luže tudi varno ustavite.

Gadreroba, WC?

Tekmovalcem je namenjen šotor za preobleči, ni pa individualnih lockerjev za shranjevanje. Vaše stvari lahko pustite v šotoru za tekmovalce- na lastno odgovornost. Na podlagi preteklih izkušenj vam lahko zagotovimo, da je ponavadi več kosov oblačil ostalo, kot pa da bi zmanjkali.

WC je urejen v bližnjem Hotelu Krvavec in na Plaži. Vsem ostalim priporočamo diskretnost.

X VIP in medijske akreditacije

X VIP akreditacije so namenjene le osebam, katerim so bile poslane in so jo POTRDILI, kar pomeni da so na seznamu povabljenih. Ena akreditacija = 1 oseba. X VIP prostor se nahaja na tribuni poleg sodnikov in DJ-a.

Medijske akreditacije so namenjene samo akreditiranim novinarjem, ki so se akreditirali prek spleta (PRESS) in prejeli odgovor, da je akreditacija potrjena. On the spot akreditacij ni. Prav tako akreditacij ne potrjujemo fotografom brez uradnega medija.

Vsem ostalim je namenjena naravna tribuna, ki omogoča idealen pregled nad dogajanjem in vrhunske fotografije.

Vstopnina?

Luža je zabavno tekmovanje, namenjeno druženju s prijatelji in poslovnimi partnerji ter uživanju ob zaključku zimske sezone. Vaša prisotnost je za nas neprecenljiva, zato je obisk Luže in vseh after zabav brezplačen. Priporočamo pa, da vzamete s seboj nekaj gotovine, ker na Luži ni bankomatov in možnosti plačevanja s kartico, druženje pa se za večino obiskovalcev nadaljuje pozno v noč. To pomeni, da si morate zagotoviti tudi prenočišče.

Spanje na Luži?

Kdor resnično želi doživeti LUŽA event v pravem pomenu besede, bo z nami od petka do nedelje. Ekipa DOBR vam lahko iz lastnih izkušenj zagotovi, da 3-dnevna prisotnost na Luži kljub delovno-zabavnem vzdušju zahteva čas za počitek. V neposredni bližini dogodka so številne kapacitete, ki pa so zaradi popularnosti dogodka hitro razprodane. Če želite z nami ostati tudi v večernih urah svetujemo, da si zagotovite prenočišče čimprej. Tukaj je seznam ponudnikov na Krvavcu.

Kdaj odpelje zadnja gondola, dostop z avtom itd?

Vsako leto si obiskovalci želijo ostati na Luži do konca. Za vse, ki imate neodložljive obveznosti, bo zadnja gondola v dolino odpeljala ob 20.00.

Dostop z avtom bo možen v omejenem obsegu oz ob plačilu dviga zapornice pri parkingu na Jezercih (nad Ambrožem). Če se boste odločili pustiti avto tam, je še kar nekaj višinskih metrov do Luže, zato vam priporočamo uporabo gondole in sedežnice. Pa tudi sicer ne zagovarjamo nočnega romanja in rolanja po krvavškem hribu ter vožnje pod vplivom vtisov z Luže.

Temperatura vode?

Krvavški biser, kot se imenuje voda v Luži, ima prijetnih 5°C. Včasih malo več, včasih malo manj- odvisno od temperature mehurčkov v bazenu, s katerimi jo ogrevamo. Luža je tako največji open air jacuzzi na slovenskih smučiščih. Uporaba dovoljena samo tekmovalcem na Luži.